Nyheder

Ung svømmer fra Viborg går efter mentale erfaringer

Lige om lidt påbegynder en ung svømme et mentaltræningsforløb hos mentaltræner Carsten Oldengaard. Mentaltræningsforløbet er sat til at vare et år og indeholder undervisning, samtaler, skypesamtaler, observationer, sparring med træneren samt hjemmeopgaver.

Svømmerens har følgende forventninger til sit mentale forløb: ”Jeg har forventninger om, at jeg i forløbet lærer mig selv bedre at kende og især kunne håndtere presserede situationer bedre. Alt sammen for i sidste ende at blive en bedre svømmer”.

Mentaltræner Carsten Oldengaard uddyber: ”Det er også min erfaring, at flere og flere unge udøvere i 9. klasse er interesseret i at lære noget mere om dem selv på det mentale område. Hvis interessen og engagementet er stort nok, så er der rig mulighed for at kunne tage et godt mentalt udviklingstrin op. Udøvere i 9. klasse er dog oppe imod (over-)belastninger i form af rigtig meget træning - medfølgende træthed samt manglende mulighed for restitution, for lange skoledage, øget krav fra omgivelserne og egne stigende forventninger til resultater kombineret med en forestående overgang fra folkeskolen til en ungdomsuddannelse – med spørgsmålet ”Hvad skal jeg vælge?”. Jo, Der er nok at se til”.

I det her tilfælde er lavet en aftale med klubbens træner, at svømmeren i stedet for træning kan besøge mig for at mindske belastningen ift. tid.
Træneren forklarer hvorfor: ” Jeg tror at svømmerens største udviklingspotentiale ligger på det mentale område. Derfor er det også vigtigt, at bakke op om og afsætte de fornødne ressourcer. Selvom det begrænser lidt på den korte bane, tror jeg det er forudsætningen for at rykker niveau på lang sigt. Der er mange udviklingsområder, som jeg tror vi får større succes med at arbejde på, hvis svømmeren lærer sig selv at kende og får redskaber til at holde opmærksomheden”.

Svømmeren ser meget frem til samarbejdet tror på, at et længerevarende forløb er det helt rigtige og at Carsten kan give ham de værktøjer, han har brug for. Og noget som svømmeren også lagde meget vægt på efter første møde:
”Jeg følte, at der var et godt match efter vores første indledende møde og så har jeg hørt rigtig meget godt om Carsten og fået ham anbefalet af andre sportsudøvere.”