Nyheder

Triatleten Michelle Vesterby stolt over sin mentale præstation ved VM på Hawaii

Triatleten Michelle Vesterby har deltaget i VM i ironman 2016. Det er 5. gang hun deltager ved VM på Hawaii. Træningen i sæsonen er forløbet rigtig godt for Michelle, stærkt superviseret af den belgiske træner Luc Van Lierde, men Michelle har også samarbejdet med mentaltræner Carsten Oldengaard i bestræbelserne på at kunne præstere bedst muligt.

I forhold til at vægte det mentale område siger Michelle: "Jeg har i mine forberedelser til VM på Hawaii samarbejdet med Carsten om det mentale arbejde. For mig handler sport mindst ligeså meget om det mentale som det fysiske og det er et område mange glemmer".

Mentaltræneren fortæller, at han også oplever, flere og flere udøvere ønsker at træne mentalt, men at det stadigvæk er svært for mange udøvere at vide hvordan.

Michelle har fundet ud af "hvordan" på nogle af hendes udviklingsområder og arbejdet hårdt for at blive bedre.

"Carsten har givet mig en måde, hvorpå jeg kan arbejde med mig selv, både i konkurrence og træning. At kunne være omstillingsparat, når tingene ikke går din vej og at kunne arbejde i processer fremfor i resultater - er blot nogle af de ting, som jeg har fået med", siger hun.

Under VM på Hawaii kom noget af Michelles mentale træning til udtryk. På et tidspunkt bar hendes mentale træning frugt. Hun udviste meget stærk mental styrke. Michelle lå langt fremme i feltet både under svømningen. Også på cyklen lå hun langt fremme. Ca. 40 km før skiftet til løb lå hun i 2. gruppe sammen med 3 andre piger og lå i top fire, da fik hun en uforståelig tidsstraf. En tidsstraf der indebærer, at hun skal stille sig ind i nærmeste tidsstraftelt. Stå der og vente i 5 min.

Michelle beskriver sin håndtering af situationen således: "At kunne smile under VM på Hawaii, da jeg fik en urimelig 5 minutters straf, det kunne jeg ikke have klaret uden Carsten! Jeg kæmpede til det sidste og blev ved med at nyde det".

Mentaltræneren uddyber: "Lige situationen omkring tidsstraffen og Michelles håndtering, gør mig som mentaltræner utroligt stolt. Det er i de situationer, hvor udøvere kommer under et stort mentalt pres, udøveren og jeg finder ud af, hvor langt udøveren er i sin mentale træning. Kan udøveren overvinde situationen og genvinde sig selv? Det er min oplevelse, at Michelle kom i en situation, hvor hun dybest set kunne have sat sig til at tude og fylde sig selv med alt muligt mentalt lort, men i hendes tilfællde genvandt hun sig selv. Hun omstilte sig til hendes nye situation, lavede en ny raceplan og bibeholdte sine mentale fokusområder - Det er sgu sejt".

Fra at ligge i top 4 gled Michelle ned som nr. 12. Her fra arbejdede hun sig op gennem feltet igen og sluttede samlet som nummer 6 ved VM på Hawaii.