Nyheder

Nyt spændende tiltag "PodCarsten - mentaltræning på POD'en"

Lige om lidt bliver den første podcast - ”PodCarsten – mentaltræning på POD’en - frigivet på nettet.

Og som mentaltræneren og idémanden bag podcasten Carsten Oldengaard siger: ”Det bliver forhåbentligt en god og seriøs podcast krydret med lidt humor, hvor en gæst og jeg taler om relevante mentale temaer inden for sportens verden”

Podcasten styres af en kompetent vært, nemlig den tidligere TV2 Sportsjournalist Jannik Brinch, der nu er medejer af filmselskabet Sjort

”Vi skal tale om gode og dårlige tilgange til mentaltræning og udvikling, og vi skal udveksle holdninger og erfaringer til mentale temaer”, siger mentaltræneren og fortsætter: ”Forhåbentlig kan vi overfor fx sportsudøvere, trænere, sportschefer sætte nogle tanker i gang, om hvad de skal være opmærksomme på i forbindelse med udvikling, mentaltræning og præstationer”.

Carsten Oldengaard er ejer af Oldengaard.dk, der tilbyder mentaltræningsforløb for udøvere og hold samt er sparringspartner til trænere. Han arbejder blandt andet med så dygtige udøvere som badmintonspilleren Viktor Axelsen, fodboldspilleren Pernille Harder og triatleten Michelle Vesterby.

Ulrik Wilbek - Pernille Harder - Jonas Dal - Oldengaard.dk

De første podcast’s mentale temaer og gæster er gjort klar og ligger snart på nettet:

”Fra talent til verdensklasseatlet” med Ulrik Wilbek

Første gæst i første podcast bliver med tidl. landstræner og sportschef i Dansk håndbold Forbund og den mest vindende danske håndboldtræner, Ulrik Wilbek. Temaet bliver ”Fra talent til verdensklasseatlet”. En podcast hvor vi kommer rundt om nogle af spørgsmålene: ”Hvad kendetegner henholdsvis et talent og en verdensklasseatlet?” – ”Hvem kan blive til noget?” – ”Hvordan bakker forældre op om deres sportsbarn?” – ”Hvor meget skal den mentale træning fylde i jagten på at blive verdens bedste?”

”Hvordan bliver man verdens bedste fodboldspiller?” med Pernille Harder

Den næste podcast bliver med fodboldspilleren Pernille Harder. Hun vandt for nyligt vandt både det tyske mesterskab og pokalfinalen med sit hold Wolfsburg VfL og drager til sommer drager til EM i Holland som anfører for det danske landshold. Temaet i denne podcast bliver: ”Hvordan bliver man verdens bedste fodboldspiller?” – Et udsagn Pernille er kommet med og som hun, blandt andet sammen med mentaltræner Carsten Oldengaard, jagter.

”Teamudvikling” med Jonas Dal

Efter 2. podcast får ”PodCarsten – mentaltræning på POD’en” besøg af fodboldtræneren, Jonas Dal. Jonas har været træner i superligaklubberne Hobro IK og Esbjerg fb. Temaet for denne podcast bliver ”Teamudvikling”. Et tema både Jonas og Carsten er meget optagede af. Jonas vil indvie os i nogle af sine bagvedliggende tanker om, hvordan han udviklede Hobro IK’s mandskab og miljø. Carsten vil supplere med sine erfaringer om: ”Hvordan varetager man holdets interesser?” – ”Hvordan arbejder man sammen og hver for sig?” – ”Hvad er trænerens rolle, funktion og ansvar, og hvad er den enkelte spilleres rolle, funktion og ansvar for at holdet præstere bedst muligt” – ”Hvad gør vi ved dem, der ikke vil spille for holdet?” og meget mere end det.

Så glæd dig til søndag d. 250617, hvor ”PodCarsten – mentaltræning på POD’en” frigiver sin første podcast på bloggen – find bloggen her www.pod-carsten.dk
Du kan også finde en teaser for podcasten med Ulrik Wilbek her