Nyheder

Mentaltræner Carsten Oldengaard udgiver bog om mentaltræning i sportens verden

Siden Carsten Oldengaard fra Herning i 2008 etablerede sig som fuldtids mentaltræner, har der været støt tilgang af såvel individuelle sportsudøvere som hold og trænere, der ønsker at præstere bedre ved at udvikle sig mentalt.

Blandt de mere prominente navne, der har hentet hjælp hos Carsten Oldengaard, er eksempelvis badmintonspilleren Viktor Axelsen, riffelskytten Rikke Mæng og fodboldspilleren Pernille Harder.

6 konkrete værktøjer
Carsten Oldengaard lægger i sit arbejde med sportsudøvere og trænere stor vægt på at bruge nogle meget håndgribelige værktøjer.
 – Mentaltræning bliver nemt mystificeret, fordi de færreste ved, hvad det egentlig handler om, siger Carsten Oldengaard. Han har gennem de seneste år udviklet i alt 6 mentale værktøjer, som sportsudøvere helt ned til 15-årsalderen kan arbejde med i både træning og konkurrencesituationer. Værktøjerne handler blandt andet om vigtige emner som ”opmærksomhed”, ”målsætninger” og ”indre dialoger”.

For at give et bredere publikum mulighed for at stifte bekendtskab med mentaltræning og de 6 værktøjer har Carsten Oldengaard nu skrevet en bog om emnet. Titlen er ”Mentaltræning i Sportens Verden – 6 konkrete værktøjer til at udvikle dig mentalt og præstere bedre”, og som titlen indikerer, bliver hvert af de 6 førnævnte værktøjer præsenteret i bogen.

– Bogen byder på masser af autentiske eksempler fra mit arbejde med både kendte og mindre kendte udøvere. Samtidig indeholder bogen en række konkrete opgaver, så læserne selv kan komme i gang med at arbejde med mentaltræning, fortæller Carsten Oldengaard. Han præsenterer bogen ved et åbent arrangement i Sportscenter Herning søndag den 3. juli kl. 12-15. Her vil flere elitesportsudøvere i løbet af eftermiddagen fortælle om deres mentale arbejde, ligesom forfatteren selv vil lave en kort undervisningsseance med afsæt i et af de mentale værktøjer.

Den midtjyske mentaltræner håber, at hans nye bog kan være med til at afmystificere mentaltræningsbegrebet og samtidig skabe endnu større fokus på vigtigheden af at arbejde med de mentale aspekter af sin sport.
 – Det bør for enhver ambitiøs sportsudøver være lige så naturligt som at træne sin tekniske, taktiske og fysiske styrke, siger Carsten Oldengaard og slår fast, at netop manglen på nogle håndgribelige og letforståelige værktøjer uden tvivl har afholdt mange udøvere og trænere fra at komme i gang. – Men der behøver altså ikke at være en masse psykologisk hokuspokus i mentaltræning, og det håber jeg, at min nye bog kan være med til at synliggøre, slutter Carsten Oldengaard.

Se artikel bragt i Herning Folkeblad