Nyheder

Liga-håndboldspiller stærkt tilbage efter en skade

Da håndboldspilleren Camilla Maibom, der spiller i Danmarks bedste håndboldliga, sidste år i begyndelsen af håndboldsæsonen blev skadet, fik hun god hjælp af mentaltræner Carsten Oldengaard.

Camilla siger selv om sit forløb hos mentaltræneren: ”Jeg oplevede Carsten som en kæmpe støtte under mit skadesforløb. Jeg fik nogle konkrete redskaber som jeg kunne arbejde med, selvom jeg ikke kunne være med inde på banen. Jeg arbejdede meget med VKT træning, så jeg følte jeg udviklede mig og flyttede mig mentalt, selvom jeg sad ude og ikke kunne flytte mig håndboldmæssigt inde på banen. Det var med til at motivere mig i et hårdt skadesforløb, hvor motivationen kan være svær at holde oppe.

Jeg havde også en fornemmelse af, at det hjalp mig hurtigere tilbage i mit spil, da jeg kom tilbage fra skaden, fordi jeg havde visualiseret og stimuleret bevægelserne og aktionerne for mig”.

Under skadesforløbet og under sin tilbagevenden til at kunne spille på højeste niveau igen, var der også et andet område, som har sat sig mærkbart fast hos håndboldspilleren Camilla Maibom

”En anden ting jeg har taget meget til mig fra forløbet er ”opmærksomhed”. Jeg er blevet meget skarpere til at opfange, når min opmærksomhed er på afveje og anspore den på det som er vigtigt for mig, for jeg kan præstere inde på håndboldbanen. I den forbindelse har jeg benyttet mig meget af mine “Spilleregler” / “Vil-dialoger”. De ansporer min opmærksomhed til det absolut vigtigste for mig i hhv. angreb og forsvar. De fungere som en form for base, som jeg altid finder tilbage til, når opmærksomheden af forskellige grunde får taget en uhensigtsmæssige steder hen”.

Noget som har overrasket Camilla meget, er, at den mentale træning også har taget noget med sig uden for banen: ”Jeg er blevet meget bedre til at fokusere/bruge energi på det, som jeg kan gøre noget ved – også uden for banen. Og dermed forsøge at lade de ting ligge som jeg alligevel ikke har indflydelse på, men som ofte har fået lov at fylde rigtig meget i mit hoved.”

Mentaltræner Carsten Oldengaard glæder sig meget over, på Camillas vegne, at forløbet har været godt. Og at Camilla er kommet over sin skade i skulderen.
”Det er bare så svært at være skadet både fordi udøveren tit har smerter, ikke kan det samme tidligere og føler sig mindre og mindre som en del af holdet. I den forbindelse har Camilla virkeligt kæmpet godt og konstruktivt for at vende tilbage. Respekt herfra” afslutter mentaltræneren.