Nyheder

Kajakroer er kommet tættere på sine mentale processer

Kajak-roeren Anne-Sofie Winther har netop afsluttet sit mentaltræningsforløb ved mentaltræner Carsten Oldengaard.

Om evalueringen af det et årigt lange forløb, siger Anne-Sofie:

”Jeg synes virkelig, jeg har fået noget ud af hver eneste samtale. Hver gang jeg er gået der fra, har jeg haft noget nyt at tænke over, eller et nyt værktøj til at hjælpe med at udvikle mig.

Eksempelvis er jeg er blevet bedre til at vende blikket ind mod mig selv og arbejde procesorienteret. Ved at holde fokusset på mig selv har det hjulpet mig til at blive en bedre atlet både psykisk og fysisk.

En anden ting, som har hjulet mig meget er, at jeg ikke længere konstant holder opmærksomheden på mine konkurrenter og kollegaer under en konkurrence eller træning, men på mig selv. Igen noget som gør mig bedre".

Mentaltræner Carsten Oldengaard har især haft fokus på Anne-Sofies overgang fra ungdomsroer til seniorroer. En overgang som for mange udøvere er rigtig svært, dels fordi antallet af konkurrenter øges, kravene øges og man skal kunne noget mere på de taktiske, tekniske, fysiske og mentale områder, samt at udøverens selvforståelse ofte må udvikles og ændres i takt med de andre områder.

I forhold til Anne-Sofies mentaltræningsforløb, siger mentaltræneren:
Det har været dejligt at være en del af Anne-Sofies mentale udvikling. Jeg har oplevet, at hun har fanget nogle af de vigtige mentale mekanismer hos sig selv, som kan udvikle hende fra at være ungdomsroer til at væreseniorroer.
- Og så er det altid dejligt at møde en udøver, der besidder nogle af de dyder, som jeg finder vigtige i forhold til at kunne udvikle sig. Dyder som stædighed, træningsivrig og offervilje. Jeg ønsker Anne-Sofie alt mulig god vind fremover".

Billede: VM i Maraton for junior 2015, hvor Anne-Sofie sammen med sin makker vandt bronze i toer-kajak. Anne-Sofie løber forest i en af overbæringerne.