Nyheder

Håndboldspilleren Line Jørgensen vil videre mentalt

Håndboldspiller i CSM Bucuresti og landsholdsspiller Line Jørgensen og mentaltræner Carsten Oldengaard indleder et samarbejde på det mentale område.

Lines begrundelse for at rette henvendelse til Carsten.

”Jeg har været igennem i lang skadespause på 10 måneder. Under min skadesperiode har jeg set rigtig meget håndbold og derfor er der mange ting jeg gerne vil gøre inde på banen. Jeg er dog ikke i stand til at udføre det, jeg gerne vil på banen. Det ligger ligesom ikke på rygraden, så jeg kan gøre dem automatisk. Under min skadespause har jeg udviklet mig positivt på min fysisk og de fysiske tests viser, at min fysik er på plads til, at jeg kan præstere. Jeg har dog haft svært ved at finde ind i håndboldtimingen igen efter min lange pause. Derfor tror jeg at arbejde med det mentale område kan være med at gøre mig endnu bedre end jeg var før min håndskade”.

Lines ønsker til et mentaltræningsforløb er klare.

”Jeg tror, at Carsten er den rigtige til at hjælpe mig at få styr på mine tanker en ad gangen og på den måde først hjælpe mig tilbage på mit tidligere niveau og derefter forhåbentlig flytte mig til et endnu højere niveau end jeg tidligere har spillet på”.

Til samarbejdet siger Carsten

”Jeg ser frem til samarbejdet. Line spiller i en af Europas bedste håndboldklubber, som hun har vundet Champions Leauge med og det synes jeg siger, at hun helt naturligt er meget ambitiøs på egne og holdets vegne. På den korte tid vi har arbejdet sammen, har hun vist stor vilje til at ville arbejde hårdt og hendes refleksionsniveau er stort. Det er gode mentale kendetegn. Kendetegn jeg kender fra nogle af de bedste jeg har samarbejdet med”

Lines valg af mentaltræner?

”Jeg har hørt mange gode og positive fortællinger om Carstens arbejde med nogle af de bedste danske sportsudøvere, herunder Viktor Axelsen og Pernille Harder. Derudover har jeg læst Carstens bog, ”Mentaltræning i sportens verden”, hvor de redskaber og metoder der bliver beskrevet er nogle der passer godt til den måde jeg ønsker at arbejder på. Samtidig tiltaler det mig at forløbet er intensivt og kræver hårdt arbejde fra mig, da jeg tror at dette er måden jeg skal flytte mig mentalt”.

Mentaltræningsforløbet består af face-to-face konfrontationer i DK og Rumænien, skypesamtaler, observationer af kampe live og over nettet samt hjemmeopgaver.