Nyheder

Golf Arena Aarhus sætter fokus på mentaltræning for unge golfspillere

Pressemeddelelse | Maj 2016

Når forretningsmanden og golfentusiasten Renè Holst til efteråret slår dørene op for Golf Arena Aarhus, bliver det med fokus på alle aspekter af spillet – også det mentale. I tæt samarbejde med mentaltræner Carsten Oldengaard har René Holst således udviklet fire forskellige tilbud, herunder en sparringsdag for golftrænere. Samtidig vil samarbejdet udmønte sig i en ny bog om mentaltræning.

I den sydligste del af Hørning er to industrihaller på i alt 800 kvadratmeter i fuld gang med at blive omdannet til et af landets mest moderne indendørs golfcentre. Det nye Aarhus Indoor Golf slår efter planen dørene op i løbet af efteråret. Det vil til den tid byde på 10 slagbaner med den nyeste og mest avancerede måleteknologi, 1 putting greens og et fitnessrum med mulighed for at lave golfrelateret styrketræning.

Manden bag det nye center er den 55-årige forretningsmand René Holst, der har en meget klar mission med sit østjyske golfmekka.
 – Golf Arena Aarhus er et seriøst træningstilbud til golfspillere, der har lysten og viljen til at træne og udvikle sig, fortæller René Holst og understreger, at han ikke mindst har fokus på, at unge golfspillere kan bruge centret i vinterhalvåret og dermed udvikle sig hele året. René Holst lægger samtidig vægt på, at den indendørs golfcenter ikke er en forlystelsespark, hvor polterabender og lignende løsslupne arrangementer kan slå til hverken Søren eller golfbolde.

Tilbage efter hjerneblødning

At den østjyske forretningsmand har viet al sin energi på at etablere et nyt golfcenter skyldes to ting. I slutningen af august sidste år blev han ramt af en alvorlig hjerneblødning. Den efterfølgende lange hospitalsindlæggelse og hårde genoptræning fik ham til at prioritere sit liv anderledes og rette fokus mod nogle af de ting, der giver ham flest glæder.
 – Golf har længe været en stor passion, og da min 14-årige datter samtidig var begyndt at spille og tilmed viste lovende takter med en golfkølle, lå det lige for at kombinere de to ting.

Det var også datteren Nanna, der blev den direkte årsag til, at René Holst er gået i samarbejde med mentaltræner Carsten Oldengaard. Ud over golf spiller Nanna Holst nemlig badminton på eliteplan i Viby Badminton Klub. I den sammenhæng ledte forældrene i starten af 2015 efter en coach, der kunne hjælpe datteren med at tackle de mentale aspekter af spillet. De tog derfor kontakt til Carsten Oldengaard, der hjælper sportsudøvere og trænere inden for flere forskellige sportsgrene, herunder den nykårede europamester i badminton, Viktor Axelsen.
 – Carsten startede et mentaltræningsforløb med Nanna i maj sidste år, og vi kunne meget hurtigt mærke en effekt af samarbejdet, siger René Holst og tilføjer: – Selv om jeg allerede var meget bevidst om, at de psykologiske aspekter har afgørende betydning i golf, gav Nannas forløb med Carsten mig en endnu dybere indsigt i, hvor meget kvalificeret mentaltræning kan rykke en ung sportsudøver. Nanna fik for eksempel en række konkrete mentale værktøjer, som hun i dag kan trække på i forskellige situationer både i og uden for konkurrence – og uanset om hun har en badmintonketsjer eller en golfkølle i hånden.

Fire mentale tilbud

Inspireret af datterens forløb med Carsten Oldengaard inviterede René Holst den efterspurgte mentaltræner til at udvikle en række tilbud til de spillere og trænere, der fremover benytter sig af faciliteterne i Golf Arena Aarhus. Resultatet er blevet fire produkter rettet mod såvel udøvere som golftrænere og sportsforældre.
 – Vi tilbyder blandt andet et foredrag for forældre, hvor de bliver klædt på til at støtte deres sportsbarn bedst muligt, fortæller René Holst og forklarer, at netop forældrerollen er et af de helt store temaer, når det handler om udvikling af unge golftalenter. For trænerne tilbydes der blandt andet en individuel sparringsdag. Her vil Carsten Oldengaard med afsæt i sine mange års erfaring hjælpe træneren med at definere mål og egen udvikling, ligesom træneren vil blive undervist i en række mentale værktøjer.

Ny bog om mentaltræning i praksis

Som et ekstra element i samarbejdet mellem Golf Arena Aarhus og Oldengaard.dk vil Carsten Oldengaard i juli udgive en bog om de værktøjer, han bruger i sit arbejde med badmintonspilleren Viktor Axelsen, Golfspilleren Nicolaj Norman, skytten Rikke Mæng og mange flere.
 – Der findes masser af teoretisk litteratur om sportspsykologi, men jeg har længe ønsket at byde ind med nogle meget konkrete anvisninger på, hvordan man arbejder med mentaltræning i praksis. Hvad kan man selv gøre for at komme i gang? Det vil der være håndfaste bud på i bogen, som jeg er utroligt glad for, at mit samarbejde med René Holst har givet mig mulighed for at udgive, siger en begejstret Carsten Oldengaard.

Den nye bog får titlen ”Mentaltræning i Sportens verden – 6 konkrete værktøjer til at udvikle din mentale styrke og præstere bedre” og vil blive lanceret ved en reception i Herning den 3. juli.

 

Yderligere information

René Holst
Mail: post@golfarenaaarhus.dk
Mobil: 60 77 61 82

Carsten Oldengaard
Mail: cold@mail.dk
Mobil: 40 18 18 74

Mere information om de to virksomheder kan findes på www.golfarenaaarhus.dk og www.oldengaard.dk.