Nyheder

DBU Jylland indbød ungdomstrænere til kursus om mentaltræning med mentaltræner Carsten Oldengaard.

Brian Holst Pedersen, der er formand for ”Drengegruppen” i DBU Jylland har i samarbejde med mentaltræneren planlagt kursus om mentaltræning og mentale værktøjer for 23 ungdomstrænere.

Brian siger om valget af temaet ”mentaltræning”:

”Igennem årene har vi i Drengegruppen i DBU Jylland afholdt mange trænerseminarer med forskellige temaer på dagsordenen.
Den mentale del af fodbolden får mere og mere fokus rundt i Fodbold Danmark, også i ungdomsfodbolden, og derfor valgte vi for første gang at have det som et tema på vores seminar.”

I DBU Jyllands søgen efter en underviser, havde Brian blandt andet kendskab til bogen: ”Mentaltræning i sportens verden – 6 konkrete værktøjer til at udvikle din mentale styrke og præstere”. En bog forfattet af Carsten Oldengaard og som er meget praktisk orienteret mod udøveren.

”Det var vigtigt for os at give trænerne nogle praktiske og enkle redskaber som de nemt kan bruge i det daglige arbejde i trænerteams og med spillerne, uanset om man træner 2 eller 6 gange om ugen.
Det vurderede vi at Carsten ville kunne give dem”, udtaler formanden. ” - Og han levede absolut op til vores forventninger. Trænerne deltog aktivt og noterede flittigt”.

Med en smil på læben og et målrettet blik afslutter Brian med at sige: ”Så nu glæder vi os til at få feedback fra dem efterhånden som de får værktøjerne implementeret i deres trænerarbejde”.

En af træneren, Nick Sønderskov Hansen U13 Elite Assistent og U17 Future træner fra Silkeborg IF, der deltog på kurset siger om undervisningen:

”Den undervisning, som Carsten Oldengaard gav mig og de andre fodboldtrænere, var utrolig inspirerende. Jeg syntes, at den måde, som forløbet blev afholdt på, var med humor, glæde og gav stof til eftertanke”.

Undervisningen tog afsæt i føromtalte bog og dens værktøjer, og fodboldtræneren lyder til at være inspireret:

”Jeg syntes personligt selv, at da vi snakkede om ”opmærksomhed”, VIL- og IKKE-dialog, og RØDT- og GRØNT felt, var en spændende og et inspirerende felt at arbejde i. Og det var helt klart noget, som jeg mener, man kan arbejde videre med som fodboldtræner, og give videre til sine spillere”.

Da samtalen finder sted med Nick, har ungdomstræneren allerede afprøvet et af de mentale værktøjer på sit U17 Futurehold:

”Dagen efter kurset skulle jeg til Næsby, hvor mit U17 Future hold skulle spille. Jeg diskuterede værktøjet ”opmærksomhed” med min trænerkollega Mathias, samt hvordan vi kunne gøre brug af dette i kampen.
I halvlegen tog jeg det op med spillerne omkring, hvad vi skulle være opmærksomme på og at vi især ønskede at rette opmærksomhed på VIL-dialog og nedtone ikke IKKE-dialogerne”.

Da Nick siger det, griner han, fordi det går op for ham, at han allerede har implementeret noget af mentaltrænerens bog – Altså på et begynderstadie understreger han.

Nick fortsætter med at fortælle, hvad den mentale øvelse gjorde: ”Spillerne ændrede deres opmærksomhed på det de havde indflydelse på og vente et nederlag til en sejr.”

Du kan finde mere om mentaltræneren Carsten Oldengaard’s bog: ”Mentaltræning i sportens verden – 6 konkrete værktøjer til at udvikle din mentale styrke og præstere bedre” her.