Nyheder

Cheftræner vil udvikle sig via sparring

Cheftræneren fra Silkeborg Svømmeklub Martin Duedahl indleder et samabejde med mentaltræner Carsten Oldengaard. 

Det e et sparringforløb, hvor Martin får sparring i forhold til sin rolle og funktion som cheftræner for en klub med ca. 100 konkurrencesvømmere og 6 svømmetrænere tilknyttet konkurrenceafdelingen. 

"Martin og jeg har aftalt tage fat på nogle temaer som vi vil tage afsæt i og arbejde med. Velvidende, at vi også kommer til at arbejde med mange dagligdagsting, der opstår når Martin enten er på bassinkanten i Silkeborg Svømmeklub, til møder med fx bestyrelsen, samarbejdspartnere etc., eller har samtaler med svømmere og forældre, eller skal lede de andre trænere i klubben og sådan kunne man blive ved med alle de roller og funktioner en cheftræner har i en klub", udtaler Carsten: "Der er nok at se til som cheftræner, og ofte oplever de, at stå meget alene".

Martin siger selv om at begynde i et sparringsforløb for cheftrænere:

"Som træner søger jeg hele tiden at udvikle mig. Når mine svømmere vælger at bruge + 22 timer om ugen hos mig, så skal jeg også give dem den bedst mulige kvalitet. Dette sparringsforløb kan udvikle mig yderligere på de parametre, som jeg tillægger stor værdi og gøre, at mine svømmer netop oplever høj kvalitet fra bassinkanten.

Valget på Carsten som sparringspartner, faldt ganske naturligt.

"Jeg har stor tillid til Carstens kompetencer og hans virke på det mentale område. Jeg har i flere omgange haft svømmere, som har indgået i samarbejde med Carsten og jeg. Dette med stor succes", slutter Martin af.