Nyheder

Bogen ”Mentaltræning i sportens verden” bliver brugt flittigt i pigefodbolden i Aab

Pia Nielsen, der er U18DM Licensansvarlig på pigesiden udtaler:

"Vi er ved at implementere mentaltræning fra U16 og op på pige/kvinde-fodbolden. Spillere og trænere har fået udleveret bogen og gennemgår en række workshops med en mentaltræner, som omsætter modellerne i bogen til trænings- og kampsituationer.

Vi er utroligt tilfredse med bogen, da den er meget praktisk anvendelig og nem at overføre til træning og kamp. Der er en god kombination af tekst, illustrationer og eksempler i bogen som gør, at bogen er nem at tilgå”.

Om afsættet for at AaB valgte at sætte mere fokus på mentaltræning, siger Pia følgende:

”Vi valgte at sætte fokus på mentaltræning, da vi mente, at vi havde nået et loft for, hvor meget mere fysisk, teknisk og taktisk træning vi kunne fylde på pigerne. Vi så således mentaltræning som en metode til, hvordan vi kunne løfte såvel trænere som spillere op på næste niveau”.

I Aab’s søgen efter at få godt hul på og få et fælles afsæt for mentaltræning fik de en uventet mulighed, da de fik præsenteret bogen ”Mentaltræning i sportens verden – 6 konkrete værktøjer til at udvikle din mentale styrke og præstere bedre” af mentaltræneren Carsten Oldengaard på et DBU-Licens-seminar.

”Efter DBU-seminariet var valget om et fælles afsæt og materiale relativt nem”, siger Pia,

”Vi har valgt at bruge netop denne bog, fordi den har en pædagogisk og nede-på-jorden-agtig tilgang, hvor alle kan være med. Ligeså var den en økonomisk overskuelig investering – men godt givet ud”.
Har der så været nogle effekt, efter at have taget bogen i brug?
”Brugen af bogen betyder, at spillere og trænere har fået et fælles sprog, hvilket giver en række genveje, når der skal kommunikeres. Samtidig har bogen givet trænerne en forståelse for, hvad det er for mentale barrierer og udfordringer den enkelte spiller kan have, hvilket betyder, at de nemmere og hurtigere kan hjælpe.

I AaB har vi indtil nu brugt godt og vel ½ år på at implementere bogens 6 mentale værktøjer”.

Mentaltræner Carsten Oldengaard siger om Aab's investering i det mentale område og brugen af bogen:
”Det er utroligt spændende at en klub på den måde vælger at bruge bogen som afsæt for at implementere mentale værktøjer. Jeg tror, det er rigtigt set af

klubben at både spillere og trænere skal indvies. – Og som jeg har forstået det har de brugt bogen i ”små bidder” over en længere periode, hvilket der set gennem mine briller, er den rigtige måde at gøre. Jeg vil ønske dem alt muligt god vind i deres fortsatte arbejde med det mentale område og i deres arbejde for at hjælpe spillere og trænere mest muligt, så mentaltræning kan gøre en forskel”.

Se mere om bogen ”Mentaltræning i sporten verden – 6 konkrete værktøjer til at udvikle din mentale styrke og præstere bedre” her