Nyheder

Badmintonspilleren Viktor Axelsen vinder Super Series Finalerne 2016

Det var en mandfolkepræstation af Viktor Axelsen i Super Serie Finalen, da han sluttede som den sejrende. Viktor vandt i 3 set,  21-14 *  6-21 * 21-17 over kinsiske TIAN Houwei. En kamp der varede 1 time og 3 min.

Det var især en mandfolkepræstation set i lyset af flere faktorer. Viktor havde ikke haft de bedste forberedelser. Det var faktisk slet ikke meningen, at han skulle have deltaget og derfor var hans optakt noget andereledes end den ellers ville have været. En anden svær faktor var Viktors pulje, hvor han blandt andet skulle møde Lee Chong Wei. Verdensetteren og en spiller Viktor ikke havde slået før - og som han så slog i den afgørende kamp i gruppespillet. Og så var der den samlet spilletid, ialt 5 timer og 7 min. over 5 kampe. Hvor 3 af kampene nåede ud i 3 set. En hård fysisk og mental belastning.

Alligevel lykkes det Viktor at overvinde de faktorer.

For mentaltræner Carsten Oldengaards vedkommende, glæder han sig naturligvis over den første Super Series sejr, men han glæder sig endnu mere over Viktors mentale indsats på nogle nye igangsatte mentale områder:

"Jeg er rigtig tilfreds med Viktors indsats på de nye udarbejdede områder, hvor vi arbeder med at balancere mellem procesarbejde og resultatarbejde. Et arbejde som jeg glæder mig til at følge og som peger langt frem".

"Og så er det da bare fedt at få hevet den Super Series finale hjem. Så slipper vi for, at det bliver et tema", siger mentaltræneren med et glimt i øjet.