Nyheder

19-årig fodboldspiller ønsker mere fokus på mental udvikling

3F spilleren Signe Bruun fra Fortuna Hjørring har indgået en 1-årig aftale om et mentaltræningsforløb sammen med mentaltræner Carsten Oldengaard.

Signe siger om hendes motiv for at ville arbejde mere fokuseret på det mentale område:

”Helt basalt ønsker jeg at blive en bedre fodboldspiller - det mentale område er virkelig et område, jeg ser et stort udviklingspotentiale i. Jeg føler, der er massere af muligheder for at udvikle mig på de tekniske, fysiske og taktiske områder i min klub, men i fodbold føler jeg, at det mentale område er en smule glemt og herunder undervurderet. Jeg er overbevist om, at der er rigtig meget at hente på det mentale område”.
Signe har selv forsøgt at blive klogere på det mentale område:
”Jeg har før læst bøger og deltaget i mindre forløb, men jeg ønsker i højere grad at investere tiden og det, det kræver for at få udbytte af et mentaltræningsforløb. Og nu jeg klar til indgå i et individuelt mentaltræningsforløb målrettet og tilrettelagt præcis til mig som fodboldspiller og person”.

Mentaltræner Carsten Oldengaard ser også meget frem til samarbejdet, og kan godt nikke genkendende til det Signe fortæller om, at man som udøver ofte prøver lidt selv på forskellige måder:

”Jeg oplever ofte, at udøvere der er interesseret i det mentale område, at de på forskellig vis har forsøgt at tilgå det mentale område via bøger, undervisning og små korte forløb. Men det er også min klare holdning og erfaring, at hvis udøveren virkelig vil udvikle sine mentale kompetencer og styrke sin mentale træning, så kræver det et samarbejde med en mentaltræner over længere tid. Hvor der arbejdes kontinuerligt, systematisk med de mentale værktøjer og temaer. Så det er bare dejligt, at Signe har fundet mig”.

Signe siger om valget af Carsten som mentaltræner:

”Jeg har længe fulgt med i Carstens arbejde gennem medierne, podcasts, Facebook mm. og synes hans tilgang stemmer overens med mine forventninger til en mentaltræner.
Jeg tror at samarbejdet med Carsten ville kunne gøre en forskel for mig. Det har også været vigtigt for mig, at han har erfaring med andre fodboldspillere, hvilket i kombination med overstående i sidste ende gør ham til den bedste og mest kompetente mentaltræner for netop mig”.

Et mentaltræningsforløb med Carsten består af:
- Samtaler
- Skypesamtaler
- Observationer
- Hjemmeopgaver
Mentaltræningsforløbene er minimum et år.