Nyheder

Viktor Axelsen slutter sæsonen flot af med en finaleplads

Badmintonspilleren Viktor Axelsen har netop afsluttet sin deltagelse ved Dubai World Superseries Finals 2015. Det er finaleturneringen efter sæsonens 8 super series turneringer, hvorfra de 8 bedst placerede spillere deltager.

"Allerede inden første kamp havde Viktor spillet 13 pct. flere spilminutter i sæson 2015 sammenlignet med sæon 2014. Så det er klart, at sæsonen allerede på det tidspunkt havde været lang og erfaringerne med, hvad det betyder mentalt og fysisk var ukendte", udtaler metnaltræner Carsten Oldengaard. "Det lykkes dog Viktor at få mange brugebare erfaringer med fra Dubai".

Den helt store præstation var at slå verdenetteren Chen Long i semifinalen.

Til det siger Viktor: "Jeg oplevede, at jeg lykkes rigtigt godt med nogle af de mentale områder jeg genenm lang tid har arbejdet på sammen med min mentaltræner Carsten Oldengaard. Jeg har fx. arbejdet specifikt med et mentalt område omkring mit mentale tempo. hvor jeg både skal kunne gå op og ned både i forhold til min mentale tilgang til mig selv og i selve spillet. Et område vi har arbejdet på i snart 1½ år. Det er fedt når det lykkes".

Viktor kigger tilbage på en god sæson med mange præstationer: "Jeg er rigtig glad for, at hvis jeg ser tilbage på sæsonen, så er det lykkes mig, at udvikle mig yderligere. Det er rart at se, at mit arbejde i de daglige træninger, mit fysiske og mentale arbejde bærer frugt.

Mentaltræner Carsten Oldengaard afrunder med at sige:"Viktor er en atlet, som alle mentaltrænere må have et ønske om at samarbejde med. Han er så hurtigt til at tage nye mentale tiltag til sig, arbejde hårdt og systematisk med det. Nu ønsker jeg Viktor god ferie i håb om, at han vil holde ferie og lade ketcheren blive i tasken samt nyde sine præstationer. Gerne den mod Chen Long, afrunder mentaltræneren med et glimt i øjet. Se sidste bold mod Chen Long og hvordan han fejre det efterfølgende her. 

Lidt data på Viktors sæson 2015:
- Deltagelse i 4 finaler.
- Været i top 5 på verdensranglisten.
- Vundet kampe over de 3 øverste spillere på verdensranglisten: Lin Dan, Jan Ø. Jørgensen og Chen Long.

Se her et interview med Viktor om hans mentaltræningsforløb (Lavet i efterår 2014)