Nyheder

Springrytter Sofie Bucka og familie meget tilfredse med mentaltræningsforløbet

I de knap 2 år, hvor Sofie og familien har samarbejdet med mentaltræner Carsten Oldengaard, har Sofies udvikling været markant både på det mentale, sportslige og menneskelige plan.

Sofie siger selv om forløbet:

”Overordnet er jeg blevet meget mere bevidst om mig selv og mere sikker på mig selv samt er blevet en langt dygtigere rytter.
Jeg har fået godt styr på min opmærksomhed og tanker samt mine konkurrencestrategier op til konkurrencerne. Lige pt. arbejder jeg meget med mine evalueringer efter konkurrence, hvilket har gjort, at er blevet god til hele tiden at analysere, hvad jeg gør forkert, og hvad jeg skal gøre anderledes næste gang”.

Da Sofie er under 18 år, er der et tæt forældresamarbejde. Dvs. at forældre og mentaltræneren mødes til forældremøder uden at udøveren er med.
Forældrene Laila og Claus Bucka siger om samarbejdet:

”Vi har kunnet mærke på Sofie igennem de 2 år hun har været i forløb hos Carsten, at hun har fået rigtig mange værktøjer til at få hendes perfektionisme til at gå i spænd med hendes ridsport. Sofie har lært, at det altid er processen før resultatet og ikke mindst når man har en ”makker” med i sin sport som ovenikøbet er et dyr.”

Det var svært i starten for Sofie at forstå, hvad et mentaltræningsforløb skulle hjælpe, udtaler forældrene:

”I starten ca. det første ½ år skulle Sofie lige pga. hendes ” unge alder” lige finde ud af, hvad dette her betød for hende. Men som hun sagde efter det første år, så kom det ligesom krybende til hende. Hun kunne efterhånden mærke og endnu mere vigtigt - forstå hvad det betød for hende af gode ting at være igennem dette her forløb”

Vi er utrolig glade på Sofies vegne udtaler forældrene:

”Sofie er blevet utrolig dygtig til at bevare fokus inde på banen, vi kan som forældre mærke at hun har fået mentale redskaber der hjælper hende til at bevare roen og overblikket på banen. Sofie har især brug for dette overblik/ro, når det ikke lige går efter planen på banen (En runde varer ca. 1 minut). Før hen kunne Sofie´s tanker nå at ”flyve” i alle retninger på banen, hvis der begyndte at ske fejl.”

”Og som familie og forældre til et sportsbarn”, tilføjer Claus og Laila, ”har vi fået nogle fælles mål og forståelser for vores hver især opgaver omkring et stævne samt at vi som forældre fået større forståelse for, hvorfor Sofie reagerede i som hun gjorde i forskellige sports situationer.
Alt i alt har det været to rigtige gode år”, afslutter forældrene sammenstemmende.

Se og sør Sofie selv fortælle om hendes mentaltræningsforløb ved at klikke her.