Nyheder

Kajakroer vil udvikle sig mentalt

Før sommerferien indledte kajakroer Anne-Sofie Winther fra Silkeborg Kajakklub og mentaltræner Carsten Oldengaard et samarbejde. Et samarbejde der tog afsæt i Anne-Sofies ønske om at få hjælp til at blive mere fokuseret og have sin opmærksomhed de "rigtige" steder.

Selv siger Anne-Sofie om sit afsæt for et samarbejde:

"Når jeg er til et sprint-stævne eller under træning flyver min opmærksomhed over på de andre. Jeg har min opmærksomhed på, hvordan de andre ror og glemmer at have opmærksomheden på, hvordan jeg selv ror.
Hvis de så også ligger foran mig, kommer tanken, at jeg ikke kan slå dem, også forsvinder alle mine kræfter."

Mentaltræneren får lyst til at kommenterer og siger:

"Det er en mekanisme som en del udøvere har problemer med, at deres opmærksomhed bliver lokket af andre udøvere.
Istedet for at have opmærksomheden på egne kompetencer bliver udøverens opmærksomhed og mentale energi lokket over på ting, som udøveren har meget lidt indflydelse på. Og nogle gange giver det oplevelse af at ens fysiske formåen også forsvinder og/eller præstationen forringes. Ligesom Anne-Sofie beskriver.
Heldigvis kan mentaltræning være med til, at udvøeren bliver bedre til at kunne styre og anspore  opmærksomheden på det rigtige og vigtige."

Anne-Sofie nikker og siger:

"Jeg var kommet frem til, at jeg ikke kunne løse problemet selv. Der skulle noget professionelt hjælp ind over. En, som kunne forstå, hvorfor det er så svært at flytte sin opmærksomhed, og en der så også kunne hjælpe mig med at flytte den væk fra de andre og over på mig selv.
I den forbindelse fandt jeg frem til Carsten. Jeg fik ham anbefalet af en vens far, som havde hørt om ham gennem svømmeklubben i Silkeborg. De havde sagt, han var rigtig god. Samt at han har hjulpet mange andre.
Indtil nu har han allerede hjulpet mig godt på vej og jeg ser frem til det videre samarbejde."